Thursday, February 25, 2010

Tuan Guru...


salam...

Hujung minggu yg lalu, aku berkesempatan juga bersalam dgn Tuan Guru nie.. raut diwajahnya seketika turun je dari kenderaan menampakan keletihan. maklum lah dari pagi sampai ke jam 6 ptg nie, penuh dgn aktiviti di melaka selama satu hari.

Semoga segala perjuangan Tuan Guru diteruskan dan memdapat keberkatan Ilahi.
Amin.....





















Yang kat bawah nie pun Ustaz yg pernah mengajar aku masa aku blajo kat sebuah U di Lendu dulu. Ustaz Idris. Garang giler ustaz nie dulu. skrg nie dah jadi org kuat Parti. Alhamdulillah... terus berjuang demi Islam...

Tuesday, February 23, 2010

KAwen...

salam...

asal musim choti skolah jer, maka musim mengawan akan bermula bagi org baru... erm.. ok la tu dah tuntutan dan sunnah..

So, pada 13 feb 2010, salah sorang member aku yg dah lama membujang telah pun dirantai besi yg amat kental. maka berakhir zaman solo masuk alam duet, berakhir alam kayangan masuk alam kenyataan, berakhir alam jurus masuk alam jirus..

TAhniah aku ucapkan buat saudara YAzid dan pasangannya Lisa. semoga u all happily ever after.

Majlis Pada har sabtu tersebut telah diadakan di rumah keluarga pengantin perempuan di permatang pasir, melaka. Gilerr ooo, masak sedap-sedap tu, tuan rumah sindiri masak lerrr.. Nasik Bukhari, Nasi Tomato, dan Nasi Beriani.. perghhh.. lauk pauk yg meleleh org yg datang makan... tu belum yg jadi tukang masaknyer... semuapun meleleh... lembu yg big saiz 1 ekor (lembu ternakan tuan rumah), kambing lagi., semuanya fresh bukan daging kotak. Ayam 200 ekor tak salah aku... iskhkhkhk...


Pada keesokan harinya, menganto plak ke umah pengantin Lelaki di Batu 4, Port Dickson. errm.. ramai gak yg hadir disini termasuklah vip, vvip, vpvp dan pppvvv. petang tu jugak balik ke melaka. ermm.. penah gakk aaaa...

ok, Semoga KAlian berdua dirahmati dan diberkati dlm ikatan yg amat kukuh dgn izin Allah Taala. GOOD LUCK AND MAY HAPPILY EVER AFTER, bro...

salam

Monday, February 22, 2010

ahlul bait..

salam...

dah beberapa minggu aku tak update blog nie... dah seminggu aku tak layan sgt www nie... cuti raya cine pun ye gak.. kije byk pun ye gak.. kije ape yeekkkk..

cuma aku nak share sikit dgn korang nie regarding ahlul bait...

aku rasa akulah antara org kat dunia yg amat bertuah dapat dipertemukan dgn susur galur Rasullullah SAW. mungkin berkat guru aku pun yek gak.. MAnusia yg aku maksudkan susur galur RAsullullah itu adalah Prof. Dr. Sheikh Mahmood, dari kota MAdinah.

sedikit pengenalan.. Sheikh Mahmod adalah cucu kepada Sheikh Yassin. Sheikh Yassin berasal dari kepulauan melayu dan telah menetap di Mekah. Sheikh Yassin adalah guru kpd guru aku, Sheikh haji Ali. Secara kebetulan atas perancang Yg Maha Kuasa, mereka bertemu diatas kapal dalam perjalanan sheikh Ali dari Melaka ke Indonesia. rupanya Sheikh Mahmod telah mencari Sheikh Ali sekian lama atas permintaan datuknya Sheikh Yassin... (berapa byk sheikh daaaaa).

Majlis pada 11 feb 2010, malam jumaat bermula selepas isyak. Sheikh Mahmod telah memberi pengijazah solawat kepada hadirin yg hadir. alhamdulillah, dgn keberkatan beliau pada malam itu dah rahmat yg dilimpahkan Allah kepada sekalian umat, aku bersyukur seadanya.

Dari raut wajahnya yg bercahaya dan tenang jerr orangnya, sheikh mahmod sempat memberi sedikit ceramah dan pengijazah kepada kami. semoga Allah memberikan beliau dari guru aku.

korang tgk le gambo tu.. tak byk yg aku letak kat dalam blog nie.. k.. sampai jumpa lagi..
video

Tuesday, February 2, 2010

XPDC lagi....


salam...
Dah lama gak aku nak crite xpdc nie.. Tp tanya tak terasa nak menaip dan adjust gambo. so ari nie ade le sikit rajin... Aku pun tatau ape pasal.. pasal member kat fb tadi kot suruh update. Nak kongsi sikit lagi pasal ke laut lerr... awal tahun baru sudah aku ke laut lagi... cam biasa dgn mber yg slalu bawa aku g tanpa aku mengeluarkan kos sekupang pun.




erm... Kekadang sian gak kat member aku nie... Tapi dia memang baik at
i.(bodek aa cikit..pasal dia baca blog nie).. start bertolak dari umah dia di PD.. terus kelaut. An
gkat bot dari ateh 4x4.. terus jerr pasang enjin..


nak kata berat tak gak aaa bot tu.. tapi kalo angkat sorang... baik tak yah angkat.. bot pun bot angin... kalo sedap2 naik 3 org aaaa... dah pasang enjin dan dah letak semua barang ateh bot..apa lagiii..."KE LAUT KITE" (cam luffy dlm filem budak getah).

Tapi yg pasti yg pakai baju biru bukan aku. Biasala.. kalo yg jadi cam
eraman selalunyer gambo dia jarang ada. So, tujuannya xpdc ari tu adalah untuk tarik ketam. Ermm... dah lama gak aku tak makan ketam fresh nie...
ok laaa... petang alhamdulillah ade gak rezeki utk kami kongsi bersama. kebetulan malam tu family aku ade yg nak buat bbq. apa lagi.. ketam idup2 langgakkan aje ateh api tu... perghhhh... dia punyerrr feeeellllll... tak bley nak crite kat sini aaaaa.... cehhhh!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!....


ok laaa... nanti sambung plak.. nanti aku crite plak pasal mendekut wak wak... si burung penjaga gembala sakti...

salammm....