Monday, November 17, 2014

SMART CARDS JIMAT PETROL DAN ELEKTRIK

SAYA CNP DARI http://mirakontot.blogspot.com

TESTIMONI SMART CARD DARIPADA 1 MEDIA MONEY JIMATKAN PETROL



MEMPERKENALKAN SMART CARD DARIPADA
1MEDIAGLOBAL
(1MEDIAMONEY)
What's on your mind?

 Jimat Petrol + Nak Duit Hari2 

YES korang boleh dpt kat sini-->
● Save duit Petrol hari2 wow !!!
● Dpt extra Bonus KOMISYEN !!
** komisyen bergantung kepada pakej yang dipilih ye. Ada 4 pakej diskaun menarik untuk ahli.

Dgn PURENERGY SMART CARD semudah ABC

CARA MUDAH UNTUK MULA?
 Join ahli
 Test Smart Card kat kete korang
 Kongsikan penjimatan berganda anda

Potensi income Rm600 sehari TANPA MENJUAL...
Penghantaran semua akan diuruskan. Duduk rumah online FB jer.
MODAL RM 280 SEUMUR HIDUP
JANA PENDAPATAN LEBIH RM600 SEHARI.
Modul dah tersedia. Sama ada YA atau TIDAK.
Jangan merungut kos sara hidup tinggi, tapi cari cara penyelesaian atau alternatif lain.
*************************************************
SMART CARD daripada 1MEDIAGLOBAL berfungsi
*************************************************
- MENJIMATKAN PENGGUNAAN PETROL DAN DIESEL
- KOS PENGGUNAAN ELEKTRIK
- MENGURANGKAN RADIASI DARIPADA SMART PHONE ANDA yang boleh mengakibatkan brain damage.
RM 3.88 sebulan jimat RM 40 SEHARI. Buat pilihan bijak.
*************************************************
JOM KITA TENGOK TESTIMONI PENGGUNA BIJAK MALAYSIA
*************************************************
 TESTIMONI SMART CARD 1

 TESTIMONI SMART CARD 2
DAN YANG TERBARU!!!! 28 OKTOBER 2014



TESTIMONI SMART CARD 3 SAMBIL JANA PENDAPATAN GEMPAKK!
Tahniah En Karim (Senior Sabah Golfer). Mula2 jual mahal lepas bagi Test Smart Card utk Toyota Landcruiser V8 dr Sandakan - KK, balik terus bank-in duit nak order 40 set...
√ Toyota Landcruiser - Done
√ Nissan Fairlady - Done
√ BMW X6 - Done
√ CRV - Done
√ Subaru Impreza - Done
√ Mercedes C-Class - Done
√ Persona - Done
√ BMW 3 Series - Done
√ Kia Forte - Done
√ Myvi - Done
√ Viva - Done
√ Avanza - Done
√ Bas Sekolah - Done
TESTIMONI SMART CARD 4

Model : Persona (A) 2010
Kondesi : Pikup Slow/Enjin berat
Start Guna : 3 hari
Petrol Isi : RM50
Sebelum : 250 km @ 20sen/km
Selepas : 320 km @ 15sen/km
Extra : 70 km / 28%
Status :
√ Puas hati....Tq Upline bg Free
√ wajib cuba
√ kereta manual boleh dpt lebih KM
√ Jarak jauh lebih KM
√ Guna + Kongsi + $$$$ Hari2

*************************************************
JOM KITA LIHAT PULA
*************************************************
Wajah2 Mereka Yg Telah Menggunakan Smart Card Exclusively dr Right Track Global Sdn.Bhd @ 1Media
Lebih puas sambil guna + buat $$$ Rm600 sehari dirumah tanpa menjual.
Setiap pemilik kenderaan WAJIB cuba. Jgn biarkan sebahagian gaji/bonus anda hilang di Petrol pum hehehe
Join Ahli dpt Free 1 + 1 pcs
√ Tahan 3 tahun
√ Lebih kilometer utk kenderaan anda
√ jimat elektrik rumah/premis
√ anti radiasi






FUNGSI DAN TINDAKBALAS STICKER TERHADAP PETROL
          
  •  Serbuk nano dan bahan silicon yang ada pada sticker tersebut menyerap cahaya matahari ( bacaan 1000 micron ) dan cahaya yang diserap tidak boleh dikesan dengan kasar kerana bacaan yang sangat halus.
  •  cahaya yang diserap dibebaskan kepada petrol kenderaan bertukar menjadi gelombang dan bertindakbalas dengan molekul petrol dengan mengecilkan zarah atau molekul petrol dan akan mengaktifkan pergerakkan zarah petrol dan akan membebaskan gas yang banyak kedalam tangki petrol.
  •  Molekul yang kecil serta penghasilan g as banyak akan membantu pembakaran enjin dengan sempurna dan memberi lebih kilometer(km) kepada setiap pemanduan.




*************************************************ANTI RADIASI

*************************************************




*************************************************
BAYANGKAN GAJI KITA DIPOTONG-POTONG SETIAP BULAN. BERAPA LAGI YANG TINGGAL?

*************************************************







KAMI TERIMA TEMPAHAN SETIAP HARI
TUNGGU APA LAGI??
DAH CUBA KE BELUM?

PENATNYE NAK BAYAR MINYAK MAHAL-MAHAL.

SMS/WHATSAPP 0126362631 SEKARANG!

AGENT DIPERLUKAN

LEADER-LEADER MLM DIPERSILAKAN!!!





*********************

CREDIT TO http://mirakontot.blogspot.com
 

Friday, October 18, 2013

ANCIENT BEADS / MANIK PURBA

Assalam...
Kembali aku nak menulis barang sudah beberapa ketika aku berehat yg agak panjang.

Tajuk ni dah lama aku nak tulis tapi yg tuan empunya barang belum mahu mempertontonkannya.

OK.. ancient beads atau manik purba.  Aku juga salah satu peminat barang-barang purba, lama, antik dan juga balik yg lain dari yg lain. termasuk juga barang yg berteknologi terkini.

Ancient beads/ manik purba ni adalah barang yg amat jarang disimpan oleh peminat-peminat antik.  kerana barang tersebut memang susah nak dapat.  Kalau di semenananjung, rasanya kurang sangat atau mungkin zaman Perak MAn kot ada.  Tetapi di Borneo, beads ni memang barangan tradisi, mungkin juga barangan dagangan dan boleh jadi juga sebagai matawang.

Berikut adalah antara gambar yg ada dalam koleksi seseorang yg dia suruh aku kasi panas kepada peminat beads.

makluman, ada antar beads n yg berumur 100BC atau 100 tahun sebelum masihi.  hasil daripada rujukan beberapa buku beads ler...

Rundingcara juga dibenarkan oleh pemilik beads tersebut.  apa-apa hal boleh hubungi saya melalui emel saya : albuyong@yahoo.com...

antara koleksi tersebut..


BUku berkaitan beads










(ada antara beads kat atas yg berusia 100BC)



















Tuesday, March 12, 2013

HIKAYAT PELAYARAN VII

SALAM.....


 aku pun dah lama tak bercoret-coretan kat dunia maya nie... biasala le,... malehhhh....

 dan bebaru nie aku bersama keluarga tercinta ade le buat trip ke luar negara... bunyik cam jauh jeww... tapi cuma satu jam ajer perjalanan dari LCCT. roll onnn....

  Tanggal 28 februari 2013, setelah dibooking tiket airasia dari bulan nov 2012, telah berangkat lah aku dan keluarga ke bumi Sumatera Tengah.   Ini adalah trip pertama aku berfamily ke luar negara.  Sebelum ni banyak aktiviti aku keluar negara adalah ziarah dan tugasan agama mengikut guruku.  Ini juga kali ke 2 aku ke bumi tanah tinggi sumatera tengah, BUKIT TINGGI (BT)

    flight sampai di lapanag Udara, Padang sumatera Indonesia jam 2 petang waktu tempatan.  Kami telah pun ditunggu oleh pak supir yang telah dibooking awal-awal lagi.  Kami kesana pun pakai redah jewww.. tak de ssedara mara pun.. cari contak pun serve kat internet.  

  Mungkin secara kebetulan pada hari berkenaan berlaku sedikit kesesakkan di padang menghala ke Bukit tinggi.  Masalah diesel yang kehabisan.  Jadi jalan jem teruk kerana lori-lori parking di tepi jalan mengakibatkan jalan sesat dan padat.  Jadi pak supir kami telah bawa ke jalan pintas untuk mengelakkan jem… skali dia bawak jalan masuk kampong daaaa… bagus gak… dapat tgk keadaan kampong kat sana… errrmmmm sama je lebih kurang kat Malaysia…  sawah padi kiri dan kanan pemandangannyerr,,…


   Jadi kami di bawa makan dulu. Perut pun dah lapo. Anak-anak aku pun dan bising, lapo.  Lepas lunch terus ke BT, ermmmm ingatkan lepas leer dari jem sangkut jugak….  Biasanya dari airport ke BT +- 2 jam ajerrrrt… Kami sampai bukit tinggi sekitar jam 7 malam….   Tapi masa dalam perjalanan tadi pak supir tu bawa ke kedai pakai kat tepi jalan…. Dan singgah plak kat tempat tenun.  Pandai sikek ke apatah namanya… tengok2 aje pon… bukannya nak beli. 

  Lepas chek in kat Hotel Royal Denai, badan pun agak penat… so malam tu takde g memana… rehat dan tidur je laaa kat dalam hotel.


2nd day.

Pagi bangun sarapan kat hotel jewww… si pak supir dah tunggu kat lobi untuk program seterusnya.   Hari nie pepagi dah nak ke pagar ruyung.  Tengok2 ape yang ade kat sana. Dalam perjalanan nak ke sana, singgah jap kat tempat org blajau buat sulaman... ahaaxzzz... tapi sebeno nya macam dia suruh beli barang je kat situ... aku pun tgk2 ajeewww leee...  pastu singgah plak kat Tabek Patah, tempat tanah tinggi orang buat kerepek pisang... lepak jap situ pekenak kopi ori....   








 ok... kat Pagar Ruyung nie... cuma ada museum yg dalam pembinaan.  kata org sana bulan mac baru nak bukak... so tak de rezeki aku le nak masuk dalam museum tu.  cuma jenjanlan sekeliling. tgk kawasan sekitar jewww....





Dan seterusnya ke tasik singkarak… ke hapa… lepak jap kat situ pasal pak supir kata dia nak rehat jap. Yelah… layan kan ajeee…  dan terus balik ke BT.  Dalam perjalan, lunch jap kat padang panjang…. Makan minang lagik… errmmmm.. kayuh aje lerrr….

Jam  3 petang sampai dah kat BT. g lepak kat jam gadang dan ape lagi nak buat kat sini,… shopping aaa kat pasar ateh…. Sampai jam 6 petang, pak supir dah tepon,  g makan malam.   Jam 7 balik ke hotel… penat weeeeehhhh bawa bebudak nie… tapi seronak gak. Aaahaaaaxxzzzzzzzzzzz…   jam 8 malam… aku kluau g jenjalan sengsorang kat sekitar hotel dan banda aceh… ok gak laaa… tapi jam 9 semua kedai-kedai dah byk yang tutup… layan jenjalan sengsorang, meminum jap.. balik hotel.  Zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz….

3rd day…

Sarapan jam 8…. Tunggu pak supir amik… check out… terus perjalan ke airpot padang… balik semula ke Malaysia.  Alhamdulillah selamat mendarat di bumi Malaysia jam 5 petang….. 

Maybe next pelayaran nak ke jambi plak.  Moga diperkenan Allah untuk kesana membantu guru mengislam beberapa penduduk disana dengan kerjasama sebuah yayasan di sana… amin…..  next trip ke aceh plak kot…. Errmmmmmmm…. Banyak kan duit aku… aminnnnnnn……..

 

Saturday, February 2, 2013

PERUTUSAN SEBERANG

Salam....

 crite banyak pun tak guna... ari nie aku terlepas ke seberang, Dumai.  waaaaaaaaaaaaaaaaaaa....  Atas alasan pekerjaan.... terpaksa ku lepaskan jua ke program dakwah ke DUMAI.... InsyaAllah bulan depan jika diIzinkan....




BEKAM...

Salam...

BEKAM,  satu satu daripada sunnah Rasullullah saw.  aku dah beberapa kali buat bekam nie.  Terkini aku buat bekam kat kepala. perghhhh,.. ringan badan dan kepala... mata pun terang sikit kalo tak pakai spek.   kebetulan ari tu ade anak angkat abuya nak buat bekam... so aku join skali lerr.. memang pun aku dah niat berbulan nak bekam nie... tapi mulut tak sampai nak bagi tau Abuya.

   Bekam nie memang sunnah. Pasal tu ade ynag mengatakan bahawa haram bagi seseorang menetapkan harga bagi perubatan bekam nie.  kalo orang yg nak berbekam berkenaan nak bagi, itu  boleh ambil.  Tak kisah le orang tu nak bagi berapa.  Cuma tukang bekam tak leh bagi price.. meniaga le kata orang.   tapi itu pendapat sesetengah.  bukan apa, kalo ade yg baca tulisan nie tukang bekam, marah pulak kat aku... tapi tak kisah le... ko nak marah-marah le. aku menyampaikan aje.

   Kaifiat dan kelebihan berbekam... erhhmmm malas aku nak nyatakan kat sini.  korang tanya le uncle google.  macam-macam dia boleh bagi info.

   So... Berbekam lah... niatkan satu sunnah... yang lelain pandai-pandai le korang ape yg nak diniatkan lagi...





wasssalam....

Sunday, January 20, 2013

HIKAYAT PELAYARAN VI: PERUTUSAN SEBERANG

salam....

Sambungan......

    Petang aku dikejutkan dengan ketukan pintu bilik yg agak lantang. "tanjat boboi.. ahaxxzzz".  Rupanya PAk Muhsin dah sampain.  Jam menunjukkan 5.15 WI. kalo jam kat henpon aku 6.15 petang. Malaysia waktunya cepat 1 jam.  lepas selesai mandi dan tugasan wajib, Pak Muhsin membawa kami makan.  lapo gak dah tido tadi.  makan nasi ayam ntah ape tah namanya... tapi sedap gak... belasssssahhhhhhhhh.

   Lepas magrib kami dibawa Pak Muhsin ke rumah mertuanya.  Ada Tahlil.  Ibu mertuanya meninggal 2 hari lepas.   majlis tahlil disana agak sama dgn kita di Malaysia, cuma yg agak ketara bezanya cuma lepas tahlil dihidangkan dgn air mineral dan kuih muih aje... dan kemudian diberi nasi yg dibungkus untuk dibawa pulang.

 Selesai majlis tersebut, kami dibawa terus ke kantor Pak Muhsin.  Agenda kami sebenarnya adalah program ikhwan dengan ikhwan sebuah yayasan di DUMAI yg dipengerusikan oleh Pak Muhsin sendiri.  Yayasan ini akan bergabung dengan YSU Melaka dalam program dakwah.   Pada pertemuan pertama ini, Abuya telah memberi kuliah mengenai bab-bab fekah dan tauhid.   kehadiran jemaah disana terdir dpd bapak bapak dan ibu ibnya.   Selepas selesai kuliah, satu sessi perbincangan antara kedua-dua pihak dilangsungkan terus.  YSU bersetuju untuk datang ke DUMAI sebulan sekali pada minggu sabtu pertama setiap bulan.




(foto semasa dan selepas sessi perkuliahan pertama di kantor Pak Muhsin)
 
Sekitar jam 12 tgh malm WI, kami pulang ke hotel dan terus istirehat.


JAN 06, 2013, AHAD.
  pagi bangun seawal jam 4 WI.  Selesai tugasan hakiki, Pak Muhsin sampai di Hotel Jam 6 pagi.  Kami terus chek out hotel dan dibawa bersarapan di Lobi hotel.   setelah itu kami  dibawa pula ke pasar pagi di kota DUMAI.  aku pun beli le ole-ole sikit.  sikit jerrrrr.   nanti2 beli lagikkkk...

 Feri berlepas dari kota Dumai jam 9pagi WI.  lepak jap dak perut feri... lepaih tu  terlelap... tersentak dari lamun bila feri tiba-tiba bergelora dengan agak kuat.   rupanya ada satu kapal besau daaaa lalu sebelah.....  Jam 12 tghari feri berlabuh di pelabuhan Melaka.  Alhamdullillah selamat pergi dan kembali.

InsyaAllah jika diIzinkan Ilahi, program ini akan berterusan sehingga ke waktu yg ditentukan.
wassalam....

(ni baru selat melaka. cam ner le plak kat laut lepas.... Subhanallah..)