Monday, February 22, 2010

ahlul bait..

salam...

dah beberapa minggu aku tak update blog nie... dah seminggu aku tak layan sgt www nie... cuti raya cine pun ye gak.. kije byk pun ye gak.. kije ape yeekkkk..

cuma aku nak share sikit dgn korang nie regarding ahlul bait...

aku rasa akulah antara org kat dunia yg amat bertuah dapat dipertemukan dgn susur galur Rasullullah SAW. mungkin berkat guru aku pun yek gak.. MAnusia yg aku maksudkan susur galur RAsullullah itu adalah Prof. Dr. Sheikh Mahmood, dari kota MAdinah.

sedikit pengenalan.. Sheikh Mahmod adalah cucu kepada Sheikh Yassin. Sheikh Yassin berasal dari kepulauan melayu dan telah menetap di Mekah. Sheikh Yassin adalah guru kpd guru aku, Sheikh haji Ali. Secara kebetulan atas perancang Yg Maha Kuasa, mereka bertemu diatas kapal dalam perjalanan sheikh Ali dari Melaka ke Indonesia. rupanya Sheikh Mahmod telah mencari Sheikh Ali sekian lama atas permintaan datuknya Sheikh Yassin... (berapa byk sheikh daaaaa).

Majlis pada 11 feb 2010, malam jumaat bermula selepas isyak. Sheikh Mahmod telah memberi pengijazah solawat kepada hadirin yg hadir. alhamdulillah, dgn keberkatan beliau pada malam itu dah rahmat yg dilimpahkan Allah kepada sekalian umat, aku bersyukur seadanya.

Dari raut wajahnya yg bercahaya dan tenang jerr orangnya, sheikh mahmod sempat memberi sedikit ceramah dan pengijazah kepada kami. semoga Allah memberikan beliau dari guru aku.

korang tgk le gambo tu.. tak byk yg aku letak kat dalam blog nie.. k.. sampai jumpa lagi..
video

1 comment:

  1. aloo bro....ko nak gambar lain tak?...aku ade simpan nih...ape2 hal ko msg aku kat mail nih..hero kg original hanzo7377@gmail.com...hehehe

    ReplyDelete